Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση και οδηγίες για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους / όλες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου η ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία θα γίνεται μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Εμείς σαν σχολείο αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ψηφιακή πλατφόρμα e-me που είναι λίγο πιο απλή και εύκολη τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές σε σχέση με την άλλη ψηφιακή πλατφόρμα (η-Τάξη / e-class).
Για να μπορέσουμε όμως να τη λειτουργήσουμε θα πρέπει οι μαθητές / τριες να εγγραφούν στο ΠΣΔ και να αποκτήσουν κωδικούς, όπως περιγράφεται σε προηγούμενη ανάρτηση, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Επειδή όμως το σύστημα αυτές τις μέρες είναι υπερφορτωμένο, μπορεί να χρειαστεί να επιμείνετε ή να δοκιμάσετε ώρες που λογικά δεν θα είναι τόσο φορτωμένο (ενδεικτικά νωρίς το πρωί ή λίγο πιο αργά το βράδυ). Μόλις καταφέρετε να αποκτήσετε τους κωδικούς φροντίστε να γνωστοποιήσετε MONO το όνομα χρήστη (username) στον / στην εκπαιδευτικό της τάξης σας, για να μπορέσει να δημιουργήσει την ψηφιακή τάξη. Επίσης για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνδεθείτε έστω μια φορά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ώστε να γίνετε μέλη. Και σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί να επιμείνετε ή να δοκιμάσετε ώρες που δεν θα είναι υπερφορτωμένη!!!

Οδηγίες για την πλατφόρμα e-me μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε από εδώ.


Επιπλέον άρχισαν να κυκλοφορούν και κάποια βοηθητικά βίντεο στο διαδίκτυο, τα οποία μπορείτε να δείτε και να συμβουλευτείτε.


Για οτιδήποτε νεότερο θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση / ανακοίνωση.

Διεύθυνση Δημοτικού Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου