Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Μαθητικοί Αγώνες (Περπατώ όσο πιο πολύ μπορώ)

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

Στα πλαίσια των σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) διοργανώνει αθλητική δράση «Εβδομαδιαίος Μαθητικός Αγώνας Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος μαθητών-μαθητριών».

Η δράση αποσκοπεί: α) στην ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας στον  ελεύθερο χρόνο τους  μέσω του βαδίσματος, β) στη συνεργασία μεταξύ των μαθητών/τριών της τάξης, γ) στην ενίσχυση της συνεργασίας γονιών και παιδιών, δ) στην αυτενέργεια των μαθητών/τριών, ε) στην υιοθέτηση υπεύθυνης συμπεριφοράς και στ) στη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας για φυσική δραστήρια ζωή.

Όροι και οδηγίες συμμετοχής:

Η  διεξαγωγή της δράσης θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις  διατάξεις που θα ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας, κατά τη διάρκειά της. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές/μαθήτριες, που έχουν ενεργό και έγκυρο Α.Δ.Υ.Μ., Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων-κηδεμόνων (επιβεβαίωση με e-mail)  και φοιτούν κανονικά στο σχολείο. Η δράση θα υλοποιηθεί εκτός σχολικού ωραρίου. Η συμμετοχή στη δράση είναι ατομική και προαιρετική. Για τους μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου η συνοδεία από τον κηδεμόνα τους είναι υποχρεωτική, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τους. Ο χρόνος, η χρονική διάρκεια, ο τόπος-διαδρομή και η ένταση  της ημερήσιας φυσικής δραστηριότητας (βαδίσματος) θα ορίζεται από τους γονείς και  τους μαθητές/τριες.  Η δράση θα διαρκέσει  7 ημέρες από τη Δευτέρα 8/2/2021 μέχρι και την Κυριακή 14/2/21Ο τρόπος μέτρησης είναι η καταγραφή βημάτων και τα χιλιόμετρα που θα βαδίσουν. 

Ως υπεύθυνη δήλωση ορίζεται η απάντησή σας στην παρούσα ενημέρωση μέσω e mail και αποστολή στο προσωπικό mail του γυμναστή μας, κ. Βασιλειάδη Δημήτριο αναγράφοντας τα εξής: 

Ονοματεπώνυμο γονέα/κηδεμόνα, Ναι συμφωνώ να συμμετέχει ο/η μαθητής/τρια ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας στον Εβδομαδιαίο Μαθητικό Αγώνα Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος με τη δική μου συνοδεία και επίβλεψη για την ασφάλεια του.

Επόμενες σχολικές αθλητικές δραστηριότητες καθώς και αποτελέσματα αυτών θα ανεβαίνουν στο παρόν blog του Σχολείου μας και στην εκπαιδευτική πλατφόρμα του e-me, που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Παρακάτω θα βρείτε την αφίσα της παρούσας αθλητικής δραστηριότητας καθώς κι ένα έγγραφο με προτεινόμενες εφαρμογές για κινητό, έναν βηματομετρητή ή εναλλακτικά το sportactive που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το Play Store. Εναλλακτικά, επίσης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ρολόγια που κάνουν ανάλογες μετρήσεις, μέτρηση των βημάτων ή περπάτημα σε ήδη μετρημένη χιλιομετρικά διαδρομή. Tέλος, θα βρείτε ένα βίντεο και ένα link με οδηγίες για το περπάτημα και το τρέξιμο.

        

Link με οδηγίες για το περπάτημα: Ξεκινάμε το περπάτημα! Μυστικά και συμβουλές



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου