Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

9η Πανελλήνια Μέρα Αθλητισμού

 Στις 1 Οκτωβρίου 2022 ημέρα Παρασκευή, το Δημοτικό Σχολείο του Μικρού Μοναστηρίου συμμετείχε στην Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού με ποικίλες βιωματικές και κινητικές δραστηριότητες. 

Τις πρώτες δύο ώρες προβλήθηκαν στον προτζέκτορα της κάθε τάξης επιλεγμένα βίντεο για την αξία του αθλητισμού και ζωγράφισαν συνεργατικά σε χαρτόνια αγαπημένες εικόνες από αθλητικά γεγονότα, ώστε να κοσμήσουν το χώρο της αίθουσας πολλαπλών. 

Την τρίτη ώρα έγινε περίπατος σε ρυθμό δυναμικού βαδίσματος 2022 μ. μέχρι το γήπεδο του χωριού με επιστροφή στο χώρο του σχολείου. Την τέταρτη ώρα συμμετείχαν σε σταθμούς αγωνισμάτων του στίβου (δρόμος μετ' εμποδίων, άλμα εις μήκος, άλμα εις ύψος, ρίψη σφαίρας, ρίψη vortex, και σκυταλοδρομία περιπέτειας).

Την πέμπτη ώρα συμμετείχαν σε σταθμούς ομαδικών αθλημάτων (καλαθοσφαίριση, χειροσφαίριση, ποδόσφαιρο), ατομικών αγωνισμάτων (πινγκ πονγκ, μπάντνιντον) και στο γυμναστήριο του σχολείου με μυϊκή ενδυνάμωση και χορευτικές δραστηριότητες.

Την έκτη και τελευταία ώρα , παρακολούθησαν την παρουσίαση του ολυμπιακού αγωνίσματος από διακεκριμένους και έμπειρους προπονητές και αθλητές της περιοχής και γνώρισαν από κοντά έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της σημαντικότητας του αθλητισμού, η βιωματική συμμετοχή σε ποικιλία κινητικών δραστηριοτήτων και η επιδίωξη της δια βίου άσκησης.

           

  

                                 
        

        









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου