Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Οδηγίες για άνοιγμα σχολείων από Δευτέρα 10/5

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία, αγάπη κι αισιοδοξία!

Όπως ήδη γνωρίζετε, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 - 5 - 2021. Σύμφωνα, όμως, με την εγκύκλιο που στάλθηκε, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση για να επιτραπεί στα παιδιά η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα Covid 19 με το αποτέλεσμα του self-test, την οποία είτε την εκτυπώνετε από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ είτε τη συμπληρώνετε χειρόγραφα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Ακόμα κι αν τα παιδιά προσκομίσουν στο σχολείο χειρόγραφη σχολική κάρτα, θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ το αποτέλεσμα του self-test στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr. 

Τη Δευτέρα 10/5, όσα παιδιά δεν έχουν εκτυπωτή στο σπίτι, θα πάρουν από το σχολείο μία σχολική κάρτα φωτοτυπημένη για χειρόγραφη συμπλήρωση για το επόμενο self-test.

Επίσης, για δική σας διευκόλυνση, μπορείτε να αποθηκεύσετε και να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) το αρχείο PDF της Σχολικής κάρτας μαθητή και να το αποστείλετε ως επισυναπτόμενο αρχείο είτε στο email σχολείο είτε στο email του/της υπεύθυνου/ης εκπαιδευτικού της τάξης.

Για την πρώτη εβδομάδα είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση 2 self-tests 24 ώρες προ Δευτέρας και Πέμπτης, δηλαδή την Κυριακή και την Τετάρτη. Καλό είναι αυτά να πραγματοποιούνται απογευματινές ή βραδινές ώρες και το αποτέλεσμά τους, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να δηλώνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/, όπου μπαίνετε με τους προσωπικούς κωδικούς σας από το taxisnet.    

Το πρώτο self-test πρέπει να το έχετε προμηθευτεί ήδη από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ του παιδιού, ενώ το δεύτερο θα μπορείτε να το προμηθευτείτε με τον ίδιο τρόπο από Δευτέρα 10/5.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε παρακάτω να διαβάσετε ή και να εκτυπώσετε την εγκύκλιο που στάλθηκε στα σχολεία καθώς και την σχολική κάρτα Covid 19! Επίσης μπορείτε να δείτε και το βίντεο του Υπουργείου Υγείας με τις οδηγίες χρήσης του self-test.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου