Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

Έναρξη σχολικού έτους 2021 -22 (Αγιασμός - Οδηγίες λειτουργίας)

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 09:00 π.μ. θα γίνει στο σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-22. Ο αγιασμός θα γίνει στο προαύλιο του σχολείου. Λόγω της πανδημίας οι μαθητές θα παραταχθούν κατά τμήματα με την συνοδεία των δασκάλων του κάθε τμήματος και με αποστάσεις ασφάλειας μεταξύ των τμημάτων. Οι μαθητές θα φορούν τη μάσκα τους, γιατί η χρήση της είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου και θα έχουν μαζί τους την τσάντα τους για την παραλαβή των βιβλίων. 

Όσοι γονείς και κηδεμόνες επιθυμούν να παρευρεθούν στον Αγιασμό (π.χ. γονείς/κηδεμόνες/συνοδοί των παιδιών της Α΄ τάξης) θα μπορούν να εισέρθουν στον προαύλιο χώρο σε απόσταση από τα παιδιά, φορώντας υποχρεωτικά τις μάσκες τους και τηρώντας και μεταξύ τους τις αποστάσεις ασφάλειας. O διαγνωστικός έλεγχος για το νέο κορωνοϊό είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα στο σχολείο με βεβαίωση self – test το οποίο και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση τους τη Δευτέρα 13/9, δηλαδή είτε την Κυριακή, είτε την Δευτέρα πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Μέχρι και την Παρασκευή μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν self-test από τα φαρμακεία με την επίδειξη του ΑΜΚΑ.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες και η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά αναγκαστικά με κάποιες ιδιαιτερότητες και περιορισμούς που δεν μας είναι ευχάριστοι, είναι όμως αναγκαίοι για το καλό και την υγεία όλων μας.

Θερμή παράκληση να μην στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο όταν από την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί εκδηλώσουν αδιαθεσία και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνετε το σχολείο για τον λόγο ενδεχόμενης απουσίας τους.

Οι γονείς και κηδεμόνες θα εισέρχονται στο σχολείο μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους και φορώντας υποχρεωτικά μάσκα.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται αυστηρά από τις 08:00 – 08:10 π. μ. ως εξής:

  1. Οι μαθητές των Α΄, Β΄ & Δ΄ τάξεων από την κεντρική είσοδο του σχολείου (οδός Αγ. Δημητρίου).
  2. Οι μαθητές των Γ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων από την ανατολική είσοδο

Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται τμηματικά από τις 13:15 , όπως περιγράφεται παραπάνω.

Θα παρακαλούσαμε και πάλι να τηρείτε τις αποστάσεις μεταξύ σας έξω από το σχολείο,  καθώς θα περιμένετε να παραλάβετε τα παιδιά σας.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα ακολουθηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο υγιεινής του ΕΟΔΥ που αφορά τα Δημοτικά Σχολεία:

♦  Υποχρεωτική χρήση μάσκας για εκπαιδευτικούς και μαθητές κατά την παραμονή τους στο σχολείο και καθόλη τη διάρκεια των μαθημάτων

♦  Σχολαστική καθαριότητα και ύπαρξη αντισηπτικού σε κάθε τάξη

♦  Προς αποφυγή συνωστισμού των μαθητών στα διαλείμματα, το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι μαθητές να προαυλίζονται σε διαφορετικά διαλείμματα.

♦  Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εκδηλώσει οποιαδήποτε μορφή αδιαθεσίας θα ειδοποιηθείτε άμεσα για να τον παραλάβετε.

Η Δ/ντρια και το Διδακτικό προσωπικό του σχολείου εύχονται Καλή και Δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους μας με Υγεία πάνω από όλα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου